Lucka 24 – chokladtårta med hallonmousse

december 24th, 2008

Systern hon kan det här med tårtor. Tidigare i höstas trollade hon fram en två våningar hög chokladtårta med hallonmousse. Jag satt bredvid och iakttog tårtbaket, det gick nästan retsamt lätt. Det största problemet uppstod först när tårtan skulle ätas. För hur äter man egentligen en tvåvåningstårta? Till slut slog vi fast att är det en tvåvåningstårta så är det klart att man vill ha en tårtbit i två våningar. Så fick det bli och ni skulle bara veta vilka tårtbitar det blev.

Systerns chokladtårta med hallonmousse
Botten (smet till 1,5 kakform):
6 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk kakao
3 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner resten av ingredienserna och häll smeten i en normalstor bakform respektive en hälften så stor form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, testa med en provsticka när respektive kaka är klar, ungefär 20-40 minuter.

Fyllning respektive pynt:
vispad grädde och bär
smält choklad

Hallonmousse:
frysta hallon
1 dl vispgrädde
2 äggvitor
1-2 msk socker

Dela tårtbottnarna och varva med grädde och bär. Pensla smält choklad på kanterna. Vispa äggvita och grädde var för sig. Mosa hallonen och blanda alltsammans, smaka av med lite socker. Pensla smält choklad på kanterna och bre ut hallonmousse. Toppa med lite bär eller liknande.


Klara


Färdiga

Skriv ut inlägg

2 Responses to “Lucka 24 – chokladtårta med hallonmousse”

  1. Lumumma on december 26, 2008 08:45

    Tack för den fina tårtan och för hela chokladkalendern. Den är fantastisk! Hoppas du haft en god jul! Kram.

  2. Nässelblom & choklad on december 26, 2008 02:11

    Jättesnygg tårta. Liksom Lumumma vill jag också säga tack för den härliga chokladkalendern. Nu är du förstås inte så sugen på choklad den här julen… God Jul! Kram!Eva

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind