Lucka 22 – chokladmintkakor

december 22nd, 2008


Jag har blivit lite bortskämd på sistone. När Carls syster bakat något med choklad så ringer hon till Carl, som far hem till henne och fotograferar (äter). Jag har inte smakat dem, men han som fotograferade (provsmakade) höjde kakorna till skyarna så mycket att jag verkligen önskar att jag fått smaka en själv.

Chokladmintkakor
200 g choklad (70%)
7 dl florsocker
200 g färskost (Philadelphia)
15 droppar pepparmyntsolja
ev 3-5 droppar grön karamellfärg

Vispa ihop färskost, pepparmyntsolja och karamellfärg. Tillsätt lite mer florsocker om smeten är väldigt rinnig. Klicka ut ca 30 kakor på en bricka och ställ kallt, till exempel i frysen. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. När kakorna stelnat, doppa dem i chokladen. Blir det lite choklad över, kan den ringlas över kakorna som pynt. Förvaras kallt.

Skriv ut inlägg

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind

Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 128 Warning: fsockopen(): unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 128 Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 129