Lucka 19 – en riktigt god kladdkaka

december 19th, 2008Man skulle kunna tro att Carls syster flyttat in i chokladkalendern, alternativt att Leila Lindholm gjort det. Så är det inte riktigt, bara nästan. Men hon bjöd faktiskt på kladdkaka också. Och det är klart att vi inte kan ha en chokladkalender i tjugofyra dagar utan att bjuda på en kladdkaka. Det är tur att det finns de som håller ordning och reda på sådana saker. Den här varianten av kladdkaka är dessutom riktigt god. Ett Leilarecept det med, inte alldeles otippat.

Leilas kladdkaka
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad (70%)

Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, strö över grovt krossade chokladbitar. Grädda kakan i knappt 30 minuter (eller hur var det nu med tiden?). Pynta med florsocker och servera med vispgrädde.

Skriv ut inlägg

6 Responses to “Lucka 19 – en riktigt god kladdkaka”

 1. mollya on december 19, 2008 11:05

  well.. Leila är ju liksom drottningen av godsaker. Och speciellt chokladgodsaker. Så det klart att hon ska vara med på ett hörn eller två :)
  Kakan låter farligt god. Och perfekt till fikat i mellandagarna. mmmmmmmmm….

 2. Lumumma on december 19, 2008 01:07

  Du, den SER riktigt god ut också…

  Har svarat på din fråga ang nyårsmeny i en kommentar till mitt senaste inlägg. Varning! Man går upp ca tre kilo genom att bara läsa… ;) Trevlig helg!

 3. Victoria on december 19, 2008 02:22

  Mmmm, vad gott! Vilken fantastisk kalender du har med massa goda recept som jag har lagt till i min receptbok, hoppas jag får tid att baka något nån gång… är också i tenta-tider…

  …å lilla Vicke vire

 4. Anna on december 27, 2008 08:44

  Den blir inte oljig när man har i matolja. Känner man av den?

 5. tina on december 27, 2008 08:53

  Jag reflekterade inte över att det var matolja i kladdkakan när jag åt den, den smakade kladdkaka helt enkelt. Fast det klart, man bör ju ha en neutral olja och inget annat. Men inte är den oljig, den är god.

 6. Isflingan on april 12, 2013 02:53

  Idag bakade jag Leilas kladdkaka till fredagsmyset :) tyvärr blev den inte alls så kladdig som jag ville ha den. Den här ugnen är helt hopplös att baka i… :( men god ändå

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind

Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 128 Warning: fsockopen(): unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 128 Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/39/100939/kalender2008.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/wp-shortstat2/wp-shortstat.php on line 129