Lucka 10 – Chokladmuffins med nutella

december 10th, 2008

Idag har Tina sjukanmält sig från chokladkalendern. Hon hälsar att all choklad står henne upp över öronen. Jag är stand in och har bakat muffins och pyntat med nutella. Nutella är det bästa jag vet och det gäller att passa på!

Chokladmuffins med nutella
100 g mörk choklad
50 g smör
1 3/4 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt
nutella

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Grovhacka chokladen, blanda med smält smör och mjölk. Blanda chokladsmeten med äggsmeten och rör ner mjöl, bakpulver, kakao och salt. Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 175 grader.

Jag gjorde två sorters muffins. Den ena sorten fyllde jag formarna till hälften med muffinsmet och lade i 1 tesked nutella och fyllde på med resten av smeten ovanpå. De andra muffinsarna bredde jag ett lager nutella ovanpå, efter att de hade svalnat.

/CARL

Skriv ut inlägg

8 Responses to “Lucka 10 – Chokladmuffins med nutella”

 1. Lotta on december 10, 2008 07:51

  Aj då! Hoppas att Tina snart blir bättre så att hon kan titta åt chokladens håll igen. Choklad är faktiskt VÄLDIGT gott! Men du gjorde också ett bra jobb Carl, dina muffins låter gudomliga! :0)

 2. tina on december 10, 2008 07:54

  Så söta muffins, och så är du.
  En sockerbagare, vill du bli min hemmafru?

  (Lotta! Snygga muffinsformar va?)

 3. Lotta on december 10, 2008 08:20

  Ja! Efter att Carl påminnde mig så såg jag ju att det var dom! Helt plötsligt känner jag mig delaktig i chokladkalendern. *stolt*

 4. mollya on december 10, 2008 09:33

  Smaksigt värre! Jag är väldigt nyfiken på hur muffinsen med nutella som ”fyllning” blev. Det blev inte rinnigt?
  Och Tina, KRYA PÅ DIG! Om du får helt spel på all choklad så ta en fridag och låt oss läsare lämna chokladtips eller nått… :)

 5. carl on december 10, 2008 10:00

  För att äta muffin med nutellafyllning rekommenderas sked. Men oj vad mäktiga och goda dom var!

 6. Lee on december 10, 2008 10:27

  Choklad kan man inte få för mycket av. Måste få tipsa om bloggen Smaskens ( http://annikas-smaskens.blogspot.com ) Kolla under etiketten choklad och på hennes Fudge brownies med pecannötter och vit choklad.
  Dessa kan man helt säkert falla ner och dö för.
  Det som är så bra med den bloggen är att man inspireras att själv göra sina varianter. Kan hon, kan jag.

  Nu ska jag baka kärleksmums, men utan kaffe och kokos :)
  /Lena

 7. tina on december 10, 2008 03:43

  Jasså minsann! Behöver man äta nutellamuffins med sked även om man bara har en tesked nutella som fyllning?Eller gäller det bara om man inte kan behärska sig och kanske överdoserar…?

 8. Lumumma on december 11, 2008 02:10

  Vilka fantastiska skapelser. Dom ska jag INTE göra! Men jag ska drömma om dom … ;)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind