Lucka 9 – Karins kärleksmums
Jag äter inte kokosflingor i någon form och jag är glad om jag slipper kaffe. Utom vid ett tillfälle, när jag äter kärleksmums. Då ska det vara ordentlig kaffesmak på glasyren och ju mer kokos desto bättre. Lite konstigt faktiskt. Föresten, känner du igen receptet Karin? Jag sorterade gamla saker härom dagen och hittade ett papper med din handstil, det måste vara skrivet för hundra år sedan, minst.
Karins kärleksmums
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
4 msk smält smör
5 msk kokt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokosflingor
Blanda alla ingredienser till smeten och häll i en form eller långpanna, smord eller med bakplåtspapper (jag använder en form på 25*35 cm, så det blir lite höjd på kakan). Grädda i 175 grader i 30 minuter. Anpassa tiden efter storlek på form (20 minuter med långpanna).
Blanda ingredienser till glasyren och bre över kakan när den svalnat. Strö över rikligt med kokos.
Filed under kaka | Comments (5) Skriv ut inlägg5 Responses to “Lucka 9 – Karins kärleksmums”
Leave a Reply
Detta är min dotters favoritkaka!! Någon gång om året så faller jag offer för hennes tjat och gör denna
Men snart lär jag komma hem till ett kök där hon gör denna själv! Än så länge håller hon sig till chokladbollar eller kladdkaka
Ha en bra vecka!
Det var länge sedan jag gjorde sådana. Det är en riktig favorit hos övriga familjemedlemmar. Själv är jag inte så förtjust i sötsaker, ärligt talat gillar jag nog just kokosflingorna och kaffet allra bäst. Fast hemmagjorda bakverk äter jag ibland, där kan man ju anpassa sockermängden lite efter sin egen smak. Nu blev jag i alla fall lockad att baka kärleksmums.
En riktig klassiker. Väldigt lite slår en hembakad kärleksmums tycker jag.
Så här ett år senare är jag säkert inte den enda som kikar runt i din chokladkalender och vill tipsa om det bästa sättet att pimpa sina kärleksmums: när formen är smord så ”bröar” man den med kokos – blir supergott med en lite rostad kokossmak i botten!
Tack för tipset vetja!