Lucka 9 – Karins kärleksmums

december 9th, 2008

Jag äter inte kokosflingor i någon form och jag är glad om jag slipper kaffe. Utom vid ett tillfälle, när jag äter kärleksmums. Då ska det vara ordentlig kaffesmak på glasyren och ju mer kokos desto bättre. Lite konstigt faktiskt. Föresten, känner du igen receptet Karin? Jag sorterade gamla saker härom dagen och hittade ett papper med din handstil, det måste vara skrivet för hundra år sedan, minst.

Karins kärleksmums
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält avsvalnat smör

Glasyr:
4 msk smält smör
5 msk kokt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokosflingor

Blanda alla ingredienser till smeten och häll i en form eller långpanna, smord eller med bakplåtspapper (jag använder en form på 25*35 cm, så det blir lite höjd på kakan). Grädda i 175 grader i 30 minuter. Anpassa tiden efter storlek på form (20 minuter med långpanna).

Blanda ingredienser till glasyren och bre över kakan när den svalnat. Strö över rikligt med kokos.

Skriv ut inlägg

5 Responses to “Lucka 9 – Karins kärleksmums”

 1. Ayla on december 9, 2008 10:03

  Detta är min dotters favoritkaka!! Någon gång om året så faller jag offer för hennes tjat och gör denna :) Men snart lär jag komma hem till ett kök där hon gör denna själv! Än så länge håller hon sig till chokladbollar eller kladdkaka :)

  Ha en bra vecka!

 2. Nässelblom & choklad on december 9, 2008 12:31

  Det var länge sedan jag gjorde sådana. Det är en riktig favorit hos övriga familjemedlemmar. Själv är jag inte så förtjust i sötsaker, ärligt talat gillar jag nog just kokosflingorna och kaffet allra bäst. Fast hemmagjorda bakverk äter jag ibland, där kan man ju anpassa sockermängden lite efter sin egen smak. Nu blev jag i alla fall lockad att baka kärleksmums.

 3. Josefina on december 11, 2008 07:26

  En riktig klassiker. Väldigt lite slår en hembakad kärleksmums tycker jag. :P

 4. hannaH on december 14, 2009 10:54

  Så här ett år senare är jag säkert inte den enda som kikar runt i din chokladkalender och vill tipsa om det bästa sättet att pimpa sina kärleksmums: när formen är smord så ”bröar” man den med kokos – blir supergott med en lite rostad kokossmak i botten!

 5. tina on december 14, 2009 10:55

  Tack för tipset vetja! :-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind