Lucka 5 – chokladmaränger med hasselnötter

december 5th, 2008

Redan på den femte dagen kom en svacka och det stod still med chokladidéer. Tur för mig att jag hittade SvD’s vinterfestbilaga, bland annat med ett fint chokladavsnitt och vackra maränger. Så blev det choklad även idag.

Chokladmaränger
2,5 dl äggvita
5,5 dl socker
75 g mörk choklad
1 msk hackade hasselnötter

Häll äggvita och socker i en rostfri bunke och ställ bunken i ett vattenbad. Rör om tills marängen är 55-60 grader. Lyft bunken ur vattenbadet och vispa med elvisp tills marängen kallnat. Smält chokladen och rör ner så ett marmorerat mönster fås. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackade hasselnötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 130 grader i 35-40 minuter.
Finstilt 1: Räknade lite fel och hade i drygt 4 dl socker istället för 5,5. Men, det blev gott ändå. 2: I receptet står det att det ska bli 30 maränger, tror att jag räknade till knappt 20 (stora) maränger när jag var klar. Men, det blev gott ändå.

Skriv ut inlägg

One Response to “Lucka 5 – chokladmaränger med hasselnötter”

  1. Lumumma on december 11, 2008 08:29

    Å, såna här maränger – stora med choklad och nötter – var mina favoriter när jag var barn och vi gick på Sandelius konditori. :D

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind