Lucka 3 – radiokaka

december 3rd, 2008
Den här är kalasenkel att göra. Är kalasbra att ha i frysen, för att plocka fram och skära i skivor när man får väntat eller oväntat besök. Dessutom är den kalasgod. En kalaskaka, nej radiokaka, helt enkelt.

Radiokaka
150 g smör
300 g mörk choklad
1 dl florsocker
½ msk kanel
½ msk kardemumma
2 äggulor
fingerkex (Marie)

Smält smör i en kastrull och lägg ner chokladen delad i mindre bitar. Låt chokladen svalna. Rör ner äggulor, florsocker, kanel och kardemumma. Klä en avlång bakform i plastfolie. Varva chokladsmeten med kex. Låt kakan stelna i kylskåp över natten. Servera i skivor. Radiokakan kan frysas.

Skriv ut inlägg

7 Responses to “Lucka 3 – radiokaka”

 1. Anna on december 3, 2008 11:46

  Alltså, det här kanske en superdum fråga. Hur gör du med kexen, lägger du dem omlott eller delar du dem i bitar? Jag menar de är ju runda och formen avlång. Det här känns som ett superbra lördagsgodis för barn som faktiskt börja tröttna på karamellkungen. Gonatt

 2. tina on december 4, 2008 07:27

  Det är Maries fingerkex, dom är ovala mer åt det rektangulära hållet. Kexens långsida är jämnlång med formens kortsida, så det var bara att lägga dom bredvid varandra på rad. Oj, vilken konstig förklaring det blev. Är du med?

 3. Anna on december 4, 2008 09:51

  Jag fattar, tack för utmärkt beskrivning!

 4. Lumumma on december 11, 2008 08:34

  Wow, vad fina! Och just radiokaka smaskade jag glatt i mig när jag var barn och vi gick till Domus och fikade vid festligare tillfällen. :P

 5. Fredagsmys? Fredagsglögg? Fredagschoklad? at pickipicki on november 20, 2009 01:35

  [...] chokladbollar på fredagsmys-vis Rebeccas chokladbeckis med vit balsamvinäger och pistagesmul Radiokaka Filed under bakat, choklad, chokladkalender 2008, karin | Skriv ut [...]

 6. radiogott on december 19, 2010 11:09

  Är i fart med att baka radiokakan, men det skulle vara jätteskönt att få mått på formar vid såna här recept! (vid alla recept egentligen, blir så svårt att vet om kaksmet/deg räcker eller blir för mycket för just den form man har hemma.) Tack för jättefina recept annars!

 7. tina on december 19, 2010 11:48

  Radiogott: Man kan ta den brödform man har hemma, det blir lite olika tjocklek på kakan men det gör ju ingenting. En vanlig 1-1,5l form passar alldeles utmärkt!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind